Stats

 

Totalul afișărilor de pagină

Vandalizarea Pieţei Unirii, cu voie de la Jandarmerie

Înregistrările camerelor fixe de luat vederi din Piaţa Unirii - redate pe Antena 3 - confirmă o altă mare diversiune a serii de duminică 15 ianuarie. Devalizarea Pieţei Unirii, incendierile din zonă au fost făcute de un grup mic de ultraşi şi/sau alţi derbedei, fără să fie deranjat nici măcar de vreun poliţist. Timp de câteva minute, cei în cauză au distrus tot ce era posibil pe carosabil şi au dat foc la două ghivece stradale de flori din lemn masiv. Ce făceau forţele de jandarmi în acest timp? Se aflau la două sute de metri distanţă, într-un baraj care interzicea unui grup de studenţi să ajungă înspre Piaţa Universităţii. Abia după ce trâmbele de fum şi flăcările erau evidente, după ce totul în zonă era făcut praf, în pas lent, două plutoane de jandarmi s-au îndreptat de la Colţea spre Unirii, pentru o primă intervenţie. Evident, cei aproape 20 de vandali, au dispărut imediat din zonă.
Ceea ce s-a întâmplat într-o primă fază în Piaţa Unirii seamănă întrucâtva cu scenariul bine pus la punct la Timişoara pe 17 decembrie 1989, când agenţi ai serviciului de dezinformare/diversiune ai fostului regim comunist au spart toate vitrinele din centrul oraşului. Prilej pentru presă şi autorităţi să-i catalogheze pe revoluţionari ca fiind huligani.
Acum, pentru a nu bate la ochi, au fost utillizaţi chiar nişte huligani adevăraţi, cu voie de la forţele de ordine. (Că ulterior lucrurile au cam scăpat de sub control este altceva.) Totul pentru a arunca ulterior anatema pe protestatarii paşnici, care urmau să fie catalogaţi drept „huligani".

Leave a Comment

Va invit sa comentati cat doriti, dar tineti minte ca ele sunt blocate inainte de a fi aprobate, asa ca nu va inghesuiti si nici nu va obositi sa comentati idiotenii sau sa spamati. Aici eu sunt tiranul si eu permit care comentarii vor apare si care nu. Spor!

Share

Converted studiopress theme | Best search engine | Free unlimited email by Blogger Templates