Stats

 

Totalul afișărilor de pagină

Jandarmeria din 1850 nu era Securitatea de azi


Dl. col. din imagine, Aurel Moise cu numele şi prenumele său complet, într-una dintre conferinţele de presă cu jurnaliştii din media, are tupeul fantastic de a menţiona legea iniţială a funcţionării Jandarmeriei Române, care în prezent a devenit instrument de represiune al ciumei portocalii. Odată cu acest lucru, a mai evocat acest domn colonel şi ce rol aveau "jăndarii" şi ce reprezentau ei odată.
Păi d-le colonel, am scris mai sus că aveţi tupeu datorită faptului că ceea ce aţi încercat dvs. să faceţi la acea conferinţă de presă, nu suportă comparaţie. Una era această instituţie odată şi cu totul altceva este în prezent Jandarmeria.  Este o instituţie plină de oameni slabi pregătiţi, unde de la comandanţi de unităţi în jos, majoritatea personalului are legături de rudenie sau este afin cu cei din structura de conducere a unităţilor. Deci o instituţie familială, asemănătoare Mafiei, unde nimeni altcineva din cei enumeraţi mai sus nu poate accede în condiţiile legii, deoarece nu fac parte din familie sau nu au bani de şpagă. Şi dacă la nivelul conducerii s-a luat hotărârea că protestele trebuiesc reprimate aşa, păi aşa se va face. Asta vis-a-vis de vizita maiorului Gogu Claudiu de la Cercetare-Documentare la sediul central al PDL din Modrogan.
Dvs. ştiţi la fel de bine ca şi mine că jandarmii comit aceste abuzuri în timpul acţiunilor de genul celor din Piaţa Universităţii, dar sunt curios cât timp veţi mai reuşi să le negaţi dar să le şi acoperiţi. Jandarmii în marea lor majoritate, având o pregătire foarte precară, unii dintre ei nici nu ştiu să scrie corect româneşte, sunt cu adevărat nişte brute care legea le permite să poarte oficial bastoane şi butelii de gaz lacrimogen şi să şi facă uz de ele.
Să nu uităm că Jandarmeria nu mai este şi nu se ştie dacă va mai fi vreodată ce a fost. Adică instituţia înfiinţată de domnitorul Ghica. Jandarmeria actuală a fost reînfiinţată pe vechile structuri ale Securităţii comuniste a lui Ceauşescu, care era tot un organ de represiune al statului şi care în ultimă instanţă ajunseseră să poarte uniforme de miliţieni pentru că era lumea în stare să îi linşeze. S-au preluat unităţile fostei Securităţi, s-au preluat cadrele vechii Securităţi a Statului şi a fost completată în ultimii ani cu o mare de proşti buni doar la aşa ceva:





Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că a intervenit în 5 cazuri la mitingul USL şi în 14 la Piaţa Universităţii.


"3 din cele 5 persoane de la mitingul USL au fost transportate la spital. De asemenea, am fost solicitaţi pentru 14 cazuri medicale la Universitate, 5 înainte să înceapă violenţele şi 9 după ce au început", a explicat medicul Bogdan Opriţa.


Ambulanţele SMURD au transportat la spitalele din Capitală 7 persoane rănite în timpul altercaţiilor.


Echipajele Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov au intervenit in trei cazui in Piata Univeristatii. Toate cele trei persoane cu traumatisme faciale sau la picior au fost trasportate la spital, a declarat, agentiei MEDIAFAX, directorul medical al SABI, dr. Cristian Grasu.

Leave a Comment

Va invit sa comentati cat doriti, dar tineti minte ca ele sunt blocate inainte de a fi aprobate, asa ca nu va inghesuiti si nici nu va obositi sa comentati idiotenii sau sa spamati. Aici eu sunt tiranul si eu permit care comentarii vor apare si care nu. Spor!

Share

Converted studiopress theme | Best search engine | Free unlimited email by Blogger Templates