Stats

 

Totalul afișărilor de pagină

Abuzurile jandarmilor de Ziua Nationala




România de astăzi se îndreaptă cu paşi repezi spre un veritabil stat poliţienesc. Jandarmii au devenit braţul armat al unui stat corupt, executând orbeşte ordine absurde împotriva populaţiei, săvârşind abuzuri chiar şi când sunt filmaţi de trecători. Culmea ironiei este că aceştia acceptă să fie slugile unui sistem care nu îi fereşte nici măcar pe ei de o viaţă mizeră, de disponibilizări sau reduceri salariale. De Ziua Naţională a României, dupa ce la prânz jandarmii, la ordinul prefectului din Covasna, au interzis membrilor Noii Drepte să mărşăluiască la Miercurea-Ciuc cu steagurile verzi ale organizaţiei sau cu drapelele cu harta României Mari, la Bucureşti, un activist împotriva proiectului "Roşia Montană" a fost ridicat pe sus fără motiv, de forţele de ordine.
Incidentul s-a produs în zona Arcului de Triumf, imediat dupa ce a fost afişat drapelul României cu inscripţia “Salvaţi Roşia Montană”. Mai mulţi jandarmi au înconjurat grupul de activişti şi le-au solicitat să prezinte conţinutul rucsacului pe care îl aveau cu ei. La replica unuia dintre martorii la eveniment că "dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituţie", unul dintre jandarmi a raspuns sec: "Este garantat, dar nu întotdeauna!"
La un moment dat unul dintre activişti a fost târât de către jandarmi până în parcul din apropiere, într-un loc ferit de privirile cetăţenilor prezenţi la festivităţile ocazionate de Ziua Naţionala şi de camerele de luat vederi, pentru simplul fapt că a solicitat să fie legitimat de faţă cu martori, şi nu în duba Jandarmeriei. Imediat, mai mulţi jandarmi în civil au realizat un cordon pentru a bloca accesul grupului de activişti la colegul lor care era legitimat. În urma controlului rucsacului, jandarmii au confiscat materialele informative despre Roşia Montană fără a se întocmi proces verbal, aceştia putând fi acuzaţi fără probleme de FURT!
În plus, pentru a-i intimida pe activiştii împotriva exploatării miniere cu cianuri de la Roşia Montană, jandarmii în civil s-au postat ostentativ lângă aceştia, i-au filmat şi fotografiat permanent.
Proprietarul materialelor confiscate în timpul festivităţii a depus plangere la Poliţie pentru abuz în serviciu din partea jandarmilor care l-au deposedat de bunurile personale fără a i se întocmi proces verbal. La secţia de Poliţie, el a fost ameninţat de mai multe ori pentru a fi determinat să renunţe la plângere: "Transimteţi-i prietenului dvs. că va mai auzi de mine şi că acest act se va întoarce împotriva dumnealui! Lasă că va vedea dumnealui!"






Plângerea nr. 1.942.932/01.12.2011 împotriva Jandarmeriei Române


S-a depus plângerea cu numărul şi data de mai sus în care s-a reclamat abuzurile în serviciu ale angajaţilor detaşaţi la eveniment. Am fost informat că plângerea va ajunge la conducerea Jandarmeriei Române, iar apoi va fi judecată de Parchetul Militar.

Ideea e următoare: la manifestaţie, erau fermi, puternici, cei mai tari, dar când au văzut că se va întocmi o plângere oficială împotriva abuzurilor pe care le-au comis, au întors placa şi din jandarmii atotputernici şi care nu doreau sub nici o formă să respecte Constituţia, au devenit autorităţi binevoitoare şi înţelegătoare... Orice, numai să se retragă plângerea.
Vă dau un sfat domnilor jandarmi: data viitoare când doriţi să nu se formuleze plângeri oficiale împotriva dvs., respectaţi Constituţia, respectaţi dreptul la liberă exprimare!
Plângerile împotriva abuzurilor în serviciu comise de dvs. vor curge gârlă...
După cum putueţi lesne observa vom folosi toate mijloacele legale pentru a vă demonstra reaua-credinţă!


Şi totuşi... nu e penibil ca tu, jandarm, să te ţii scai după nişte oameni asupra cărora nu a fost formulată nici o acuzaţie?

Leave a Comment

Va invit sa comentati cat doriti, dar tineti minte ca ele sunt blocate inainte de a fi aprobate, asa ca nu va inghesuiti si nici nu va obositi sa comentati idiotenii sau sa spamati. Aici eu sunt tiranul si eu permit care comentarii vor apare si care nu. Spor!

Share

Converted studiopress theme | Best search engine | Free unlimited email by Blogger Templates